Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brownies

2009.10.12

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Jutalom süti a hozzám hasonló étcsoki függőknek. :))) Sokféle receptet kipróbáltam már brownies-ra, de nekem ez a Stahl féle jött be eddig legjobban. Még két nap múlva is isteni kicsit felmelegítve mikróban. (már ha valamilyen csoda folytán túlél akár egy napot is)

Hozzávalók:

1 teáskanálnyi puha vaj a tortaforma kikenéséhez
10 deka étcsokoládé

10 deka liszt
½ teáskanálnyi sütőpor
2 deka cukrozatlan kakaópor
2 nagy tojás
2 teáskanálnyi neszkávé
szűk 1 deci semleges ízű olaj
1 maroknyi dióbél

20 dkg barna cukor (ebben eltértem az alaprecepttől)

Elkészítés:

Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gázsütőn 4-es fokozat), és teáskanálnyi puha vajjal kikenek egy 24 centi átmérőjű, fodros szélű, viszonylag lapos tortaformát.
Aztán az étcsokit apróra darabkákra vágom, beleszórom egy keverőtálba, és hozzáadom a lisztet, a kakaóport meg a sütőport. Utána egy kisebb tálban feloldom a neszkávét 1 evőkanálnyi langyos vízben, beleütöm a tojásokat, hozzáöntöm az olajat, a barnacukrot és az egészet simára keverem kézi habverővel.
A sűrű, tojásos masszát fakanállal beledolgozom a kakaós-sütőporos-csokidarabkás lisztbe, majd a kész tésztát átkanalazom a kivajazott tortaformába. A fakanállal elsimogatom, hogy egyenletes legyen a vastagsága, rádobálom a tetejére a kicsit összemorzsolt dióbelet, és betolom a meleg sütőbe 18-2o percre. (inkább kevesebb, mint több időre)
Ez az az édesség, ahol a tűpróba pont fordítva működik, tehát akkor jó, ha még ragad a tűre massza, mert ha túlsül, akkor kiszárad és nem lesz finom.

Nagyon finom vanília fagyival, dió fagyival, tejszínhabbal, és én ajálom, hogy a sütit mindig melegítsük mielőtt hozzáadjuk a hideg fagyit vagy tejszínhabot.
6 adag lesz belőle.

 

 Köszönet Stahl Juditnak az alapreceptért!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>