Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokis-epres muffin

2009.09.17

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Egy időben mindig muffint gyártottam, már meguntam, de valamelyik nap vendégségben voltunk, ahol azzal kínáltak és eszembe jutott, hogy nekem is kéne sütni megint. Sikerült hozzájutni egy doboz eperhez, és így azt találtam ki, hogy a sima csokis muffinomba azt teszem bele, nagyon finom lett.

Hozzávalók:

25 dkg eper

26 dkg liszt

3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

4-5 evőkanál tortadara

1 sötőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

12 dkg cukor

2,5 dl joghurt vagy kefír

12,5 dkg puha vaj

2 tojás

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180C-ra.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, kakaóport, sütőport, tortadarát és a szódabikarbónát. EGy másik tálban a tojásokhoz adjuk hozzá a cukrot és habverővel keverjük jó habosra, ha már kellően habos adjuk hozzá a vajat és a kefírt vagy joghurtot és keverjük tovább. (a jó muffin titka,hogy sokáig kell a tojást verni, hogy jó levegős legyen, valamint hogy a nedves és száraz alapanyagok külön kezdjenek készülni). Ha egynemű lett a folyékony massza is, akkor kezdjük apránként beledolgozni robotgéppel a lisztes keveréket. Egy még keverhető, de ragacsos masszát kell kapni. Végül keverjük bele fakanállal a megmosott és négybe vágott epreket, és adagoljuk ki a kibélelt muffin formákba. 20 percig sütjük az előmelegített 180C-os sütőben.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>