Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládé trüffel

2009.04.14

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Imádom a trüffel golyókat. De ezeknek horror áruk van itthon, már amelyik igazán minőségi és finom. Amikor apa külföldre megy valamiért munka ügyben, akkor a reptéri boltokban mindig vásárol egy dobozzal nekem, és kapok ajándékba. Mikor megláttam Stahl Judit egyik szakácskönyvében, hogy ezt házilag is el lehet készíteni, gondoltam kipróbálom. Hát nem mondom, hogy nem lett jobb, mint a legfinomabb bolti, mert az lett. :) A párommal elég hamar elfogyasztottuk az adagot. Apa pedig mondta, hogy ezúttal inkább ad 10 eurót minden külföldi útja után, és nem hoz semmit, én meg csináljak ilyet házilag,mert isteni. :))

Hozzávalók:

1 csomag bourbon vaníliás cukor

1,5 dl habtejszín

20dkg minőségi étcsoki

3 dkg vaj

cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tejszínt felforralom egy kis lábosban a vaníliás cukorral. Gőz felett megolvasztom a csokit, és ha levettem a gőz fölül akkor belekeverem a vajat. Majd az egész tejszínt a vajas csokihoz keverem. Beleöntöm az egészet egy nagy dobozba, és ha kihűlt akkor a hűtőbe teszem néhány órára, hogy jól megdermedjen. Ha ez megvan, akkor kiveszem és golyókat formálok belőle, amiket belehempergetek cukrozatlan kakaóporba, és kis papír kapszlikba rakom őket. Ezután a hűtőben tárolom, míg el nem fogy. (Nem sokáig foglalja ott a helyet:))

Lehet különböző likőrökkel javítani az ízhatást. Lehet csinálni Baley's-es, mandulalikőrös, narancslikőrös ...stb trüfflit, ezek ugyanúgy készülnek, mint a fenti, csak két evőkanált kell belekeverni még az adott likőrből.

 

(Köszönet a receptért Stahl Juditnak)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pálinkás trüffel

(Gabi, 2011.12.22 14:03)

Nagyon sok trüffel receptet nézegettem, és ebben az tetszik, hogy kevés vajat kell beletenni. Elkészítettem, kb. 3 evőkanál cseresznyepálinkával, és hát lenyűgöző lett! Köszönöm szépen!

Martott truffel

(Melinda, 2011.03.23 19:08)

Jo recept! En egy folpack-kal kibelelt tepsibe ontom. Amikor kihult/megdermedt kiboritom zsirpapirra es forro kessel felszeletelem. A kis kockakat pedig olvasztott csokiba martom. Isteni finom!

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>