Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés körtetorta

2009.10.22

Kép Kép

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a tortát a férjem látta meg a tvpaprika újságban, és nagyon megtetszett neki. Egyik nap megleptem vele. Nagyon finom, csak mindenképp kell mellé valami nedves anyag, pl tejszínhab vagy vanília fagyi, mert nekem kicsit száraz. Egyébként isteni. Csokiimádóknak ajánlom!

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj

15 dkg cukor

2 tojás

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

fél narancs reszelt héja

4dkg kakaópor (cukrozatlan)

1,5 dl tejszín

5-6 kisebb körte

a mázhoz:

1,2 dl tejszín

15 dkg étcsoki

2 evőkanál cukor

4 dkg puha vaj

Elkészítés:

A vajat a cukrot és a tojásokat habosra keverjük.A maradék hozzávalót összedolgozzuk vele, legutoljára a tejszín kerüljön bele. A sütőt 160 C-ra melegítsük elő. A körtéket hámozzuk meg, és alulról kicsi lyukat fúrva bele kaparjuk ki a magházukat.

Egy kb 26 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd elegyengetjük benne a tésztát. A körtéket pedig ebbe nyomkodjuk bele egymástól egyenlő távolságra.

Sütőben tűpróbáig sütjük (kb 30-40 perc --- ne ragadjon tészta a tűre). Ha megsült hagyjuk kihűlni.

Máz: a tejszínt felforrósítjuk és beletörjük az étcsokit, felolvasztjuk benne. Ezután a porcukrot a vajjal simára keverjük és hozzáadjuk a tejszínes csokihoz. Hagyjuk kicsit hűlni, dermedni, aztán a tortára "pacsmagoljuk" egy kanál segítségével.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>