Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diós-grízes szelet

2009.06.22

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Egy újságban találtam a receptet. Ma csináltam először, de nem utoljára ezt a sütit. Legközelebb annyit fogok változtatni rajta, hogy a krémbe kevesebb cukrot teszek mondjuk egy tíz dekával. Egyelőre az eredeti mennyiséggel közlöm a receptet, ha kipróbáltam kevesebbel, akkor javítom. De így is isteni, csak én nem vagyok annyira édesszájú. A páromnak nagyon ízlett.

Hozzávalók (kb 24 szelet)

tésztához:

5 tojás

30 dkg cukor

1 sütőpor

20 dkg liszt

10 dkg darált dió

krémhez:

5 dl tej

5 púpozott evőkanál gríz

25 dkg vaj

30 dkg cukor

10 dkg darált dió

máz:

10 dkg étcsoki

5 dkg vaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és 10 evőkanál vizet, majd az egészet habosra keverjük, géppel kb 5 percig, kézzel 20 perc. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a diót. Majd óvatosan kis adagokban a tojáshabot is beleforgatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és betoljuk a sütőbe, kb. fél órára (tűpróbáig). Közben megcsináljuk a krémet. A tejbe beleöntjük a grízt, majd folyton kevergetve tejbegrízt főzünk. A vajat elkeverjük a cukorral. A tejbegrízt lehűtjük kevergetéssel - géppel keverjük. Ezután belekeverjük a cukros vajat, majd a diót is. A megsűlt tésztát kiborítjuk egy tálcára, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd rákenjük a tetejére a krémet. Közben a csokit és a vajat gőz felett felolvasztjuk és rákanalazzuk a grízes krém tetejére, szépen elsimítjuk, hűtőbe tesszük, ahol megszilárdul a krém és a máz is néhány óra alatt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>