Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emeletes élvezet

2009.10.11

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a nagyon egyszerű süti receptet nemrég kaptam egyik barátnőmtől és azonnal ki is próbáltam. Óriási előnye, hogy nagyon gyorsan készen van, kb. 15 perc az egész, és nem kell sütni, csak egy jó robotgép kell hozzá. A hozzávalói is szinte kivétel nélkül olyan dolgok, amiket az az ember, aki vezet háztartást többnyire tart otthon. Nagyon finom, bár nekem kicsit édes, így ha legközelebb csinálom, akkor a vanília pudingos részt valószínűleg kicserélem csokisra, mert úgy még finomabb lehet.

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1. szint

25 dkg darált háztartási keksz

5 dkg margarin

5 dkg porcukor

kevés tej (annyi, hogy gyúrható legyen a massza)

1 evőkanál mandula aroma (ez nem volt a receptbe, én tettem bele, nagyon jó ízt adott neki, mintha marcipán lenne alul)

2. szint

20 dkg túró

ízlés szerinti porcukor (ki milyen édesre szereti)

2 dl tejszín

1 csomag vaníliás cukor

1 zselatin fix (ez se volt a receptben, de enélkül nagyon folyós lett volna)

3. szint

2 csomag vaníliás Aranka puding vagy Gála (nem főzős)

5 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

4. szint

2 dl tejszín

5 dkg porcukor

1 habfixáló

5 dkg reszelt csoki

Elkészítés:

Kapcsos tortaforma alját beszórjuk kis darált háztartási keksz-szel, hogy majd ne ragadjon bele a torta. Majd az első szint hozzávalóit összegyúrjuk és belesimítjuk egyenletesen a tortaformába. Ezután a második szint hozzávalóit jól kikeverjük, utolsónak a zselatin fixet keverjük bele és az egészet a kekszes alapra simítjuk. A harmadik szinthez a fél liter tejben elkeverjük a pudingokat, majd robotgéppel addig verjük míg jó szilárd nem lesz (minél tovább verjük annál keményebb a puding) és ezt is rásimítjuk a túrós rétegre. Végül a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük (tipp: a Hullala másnap is tartja magát egész jól, de ha valaki tutira akar menni akkor tejszín helyett a Dr Oetkeres habport veri fel tejjel és abba kever egy szintén Dr Oetkeres habfixálót, mert az tuti megmarad másnapra is). Ezt a habot kenjük a tetejére egyenletesen. A tetejére csokireszeléket szórunk. (tipp: esetleg felolvasztott étcsokit csurgatunk), majd néhány órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor szedjük le róla a kapcsos részt.

 

Köszi a receptet Andinak!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jerikorozsa@citromail.hu

(Nyakó László Miklósné, 2010.07.20 15:10)

Én megcsinálta,már ezt a süteményt régebben és valóban nagyon finom.
A Hullala is kibirja még három napig is,ha keményre vered és óvatosan bánsz vele,mert különben törik.
Puszika,nagyon jó receptjeid vannak.
Sokat ismerek belőle.

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>