Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Francia csokitorta eperrel

2009.05.15

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Az eredeti receptben eperről szó sincs, de volt itthon egy csomó eper, és mivel a csoki meg az eper együtt nagyon üt, gondoltam megbolondítom a tortát vele. Jól tettem. Isteni lett! Bár szerintem eper nélkül is az, habkönnyű és nem lehet kivárni, hogy kihűljön. :))Viszonylag gyorsan elkészíthető és kevés alapanyagból. Azt nem tudom hogy másnapra milyen az állaga meg az íze, mert mindig elfogy kb. a sütés után 10 perccel.

Hozzávalók:

150 gramm étcsoki

20 dkg vaj

5 tojás

120 gramm cukor

1 evőkanál liszt

3 evőkanál brandy

egy marék negyedelt eper

Elkészítés:

Az étcsokit a vajjal gőz felett olvasszuk fel. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a brandyt, azzal is keverjük jól el. Majd keverjük hozzá a langyosra hűlt csokis-vajas keveréket. Közben a fehérjét kemény habbá verjük, és ezt óvatosan forgassuk bele a masszába. Egy tortaformát kenjünk ki vajjal, és ebbe öntsük bele az egészet, aztán potyogtassuk szét rajta az epret. 180C-ra előmelegített sütőbe toljuk és 30 percig sütjük.

(TV paprikából a torta alapreceptje)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vaj

(Lilu, 2010.03.19 21:54)

bocsi, ez tényleg kimaradt... pótoltam, beleírtam a receptbe.

bjork.extra@gmail.com

(vESPI, 2010.03.19 15:31)

De mennyi vajjal? Nincs ott :/

brandy helyett...

(Lilu, 2009.06.01 18:46)

Próbáljátok ki brandy helyett Baley's-zel! Nagyon jó. Az volt itthon, azt tettem bele.

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>