Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcsös- túrós- mascarpones süti

2009.05.13

                                                                                                     vegyesKép Kép gyümölccsel

körtével

 

 

 

 

 

 

Könnyű, tejszínes, túrós, mascarpone-s süti, nagyon egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom.

 

Hozzávalók:

A tésztához:

4 evőkanál liszt

1 cs sütőpor

2 evőkanál kakaópor

6 tojás

6 evőkanál porcukor

1 dl olaj

A krémhez:

Fél kg túró

250 gr mascarpone

2 dl habtejszín

2 bourbon vaníliás cukor

2 sima vaníliás cukor

két evőkanál porcukor

1 Dr Oetker zselatin fix

Tetejére:

bármilyen gyümölcs vagy befőtt

2 csomag tortazselé

Elkészítés:

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a cukorral és az olajjal. A fehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk óvatosan a cukros-olajos sárgába. Ezután hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és az egészet kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. (A tespsi elég nagy, kb 25*35-ös). 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Kb egy cm vastag piskótát kapunk. Ezt kihűtjük.

Krém:

A túrót összekevejük a mascarpone-val és a vaníliás cukrokkal, valamint a porcukorral. A habtejszínt felverjük kemény habbá a zselatin fix-szel, ezután ezt óvatosan a túrós krémbe forgatjuk.

Összeállítás:

A kihűlt piskótára egyenletesen rásimítjuk a túrós krémet, azután a tetejét tetszőleges gyümölcsökkel kirakjuk, ezután előírás szerint elkészítjük a tortazselét és azt is tetejére öntjük (belülről kifelé haladva). Majd az egészet hűtőbe tesszük. Egy éjszakát nem baj, ha áll mielőtt fogyasztjuk.

(saját recept)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>