Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hamis Charlotte torta

2009.04.14

Kép Kép

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

a tésztához:

6 tojás

6 kanál liszt

6 kanál porcukor

fél csomag sütőpor

lekvár (amilyen gyümölcs lesz a belsejében, olyan lekvár)

a töltelékhez:

fél kg túró

negyed kg mascarpone

2 bourbon vaníliás cukor

5 dkg porcukor

1 bögrényi összevágott gyümölcs (barack, vagy meggy, vagy eper, vagy málna...stb)

1 csomag zselatin (kicsi csomag a dr Oetkeresből)

Elkészítés:

A túrót, a mascarpone-t, cukrot, vaníliás cukrot és a zselatint összekeverjük. Hozzáreszeljük egy citrom héját, és belekeverjük a gyümölcsöt, majd hűtőben hagyjuk állni, míg a tészta elkészül.

A tésztához a hat tojás sárgáját elkeverem a hat kanál cukorral, egészen addig, míg habos és világos színű nem lesz. A fehérjét felverem habnak, és ebbe forgatom bele óvatosan a felvert cukros sárgáját, aztán óvatosan a sütőporral elkevert lisztet is belekeverem. A masszát sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott-kilisztezett tepsibe öntöm (akkora tepsibe, hogy kb. egy cm vastag legyen a tészta). Előmelegített sütőbe tolom, ami kb. 180C-ra van előmelegítve, és kb 15 perc alatt megsütöm, nem nyitom rá a sütőajtót, mert akkor összeesik.

A megsült piskótát nedves konyharuhára borítom, és konyharuhástól felcsavarom tekercsbe még melegen, aztán kitekerem és kiveszem a konyharuhát, hagyom kihűlni a piskótát. Aztán megkenem lekvárral, és felcsavarom tekercsbe, majd a tekercseket szeletekre vágom. Kb egy cm vastagokra.

Fogok egy kerek tálat, és kibélelem a piskóta szeletekkel az alját, meg körben a peremét, aztán előveszem a hűtőből a krémet, és belesimítom a közepébe, majd a tetejét újra megrakom a szeletekkel. Az egészet egy tálra borítom, és kész is a sütim. Az nem baj,ha legalább egy fél napot érik össze fogyasztás előtt.

(Saját egy újságban olvasott recept alapján)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>