Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Málnatorta rizses túrókrémmel

2010.07.29

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Már nagyon régen izgatott ez a recept, csak ugye málnát elég korlátozott ideig lehet kapni, és egyébként is kényes dolog, tárolni meg minden macera. Aztán vettem két dobozzal és elhatároztam, hogy most vagy soha. Kipróbáltam. És hát imádjuk ezt a sütit azóta is. Már alig várom a következő málnaszezont, hogy csinálhassam megint (mert ugye mirelitből nem az igazi) de az is lehet, hogy kiróbálom más gyümölccsel. Mondjuk áfonyával isteni lehet... Asszem ezt jövő héten ki is próbálom.

Hozzávalók:

A piskótához:

2 tojás

6 dkg cukor

8 dkg finom liszt

3 evőkanál olivaolaj

A rizses túrókrémhez:

10 dkg zacskós gyorsrizs

2 dkg zselatinpor (az eredeti recept szerint én ezt 2 csomag Dr Oetker zselatin fix-szel helyettesítettem simán)

50 dkg túró

1 vaníliarúd (vagy 2 csomag bourbon vaníliás cukor)

17 dkg cukrozott, süríttett tej (ez pont egy tubus)

25 dkg natúr tejszínes krémsajt (én Mascarpone-t használtam)

10 dkg porcukor

1 nagy citrom

2 dl hideg tejszín

a torta tetejére: 30 dkg friss málna

Elkészítés:

- Bemelegítjük a sütőt 175 C-ra, és előkészítünk egy 24 cm átmérújű tortaformát (csatosat), a belsejét vékonyan kikenjük 1 evőkanál olivaolajjal, és beszórjuk fél dkg liszttel (ezeket a hozzávalóknál írt mennyiségekből vesszük el)

- A piskótához robotgéppel habosra keverjük a tojásokat 4 percig (szobahőmérsékletűek legyenek) a cukorral, rászórjuk a maradék lisztet és fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Belekeverjük óvatosan a maradék két evőkanál olivaolajat, és az egészet átkanalazzuk a tortaformába. Elsimítjuk a tetejét, 12 perc alatt megsütjük. Majd rácsra kivéve meghűtjük kb 10 perc alatt meghűl, mert nagyon vékony.

- Amíg a piskóta sül és hül azalatt megcsináljuk a túrókrémet. A gyorsrizst megfőzzük utasítás szerint, majd kihűtjük. (Ha sima zselatinnal csináljuk, akkor a zselatinport itt kell elkeverni 1 dl vízzel és kis edényben takarék lángon 1-2 percig kavargatva meglangyosítjuk, majd félretesszük hülni - zselatin fix-nél ez kimarad)

- A túrót egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belejét vagy a két csomag vaníliás cukrot, a sűrített tejet ,a sajtkrémet, a porcukrot és a citrom reszelt héját, azátn robotgéppel simára keverjük, Ha zselatin fix-szel dolgozunk, akkor itt beleöntjük ak ét csomag port és kb két percig még robotgéppel verjük. Ezután a hideg tejszínt felverjük habverővel kemény habbá és óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe egy fakanállal.

- A tortaformába visszarakjuk a kihűlt piskótalapot, ráöntjük a túrókrémet, és 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megkössön, és szeletelhető állagú legyen. Ha megdermedt vizes késsel körbevágjuk a tortaformában, majd lecsatoljuk a tortaforma oldalát, és kicsit alányúlva késsel egy tálra átemeljük. A tetejére potyogtatjuk a megmosott, megszárított málnát és lehet is tálalni.

Köszönet a receptért Stahl Juditnak!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>