Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mascarpone-s túrós csokitorta meggy köntösben

2010.09.20

Mielőtt lefényképeztem volna elfogyott :) Saját találmány, a tesóm szülinapjára készítettem, és nagyon nagy sikere volt. Azonnal ráugrott mindenki és pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók:

Piskóta:

6 tojás sárgája

6 evőkanál cukor

1 dl olaj

6 tojás fehérje

1 csomag sütőpor

4 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaópor (sötét, nem cukrozott)

+ a tortaforma kikenéséhez vaj és liszt

Krém:

1/2 kg túró

250 gr mascarpone

2 csomag bourbon vaníliás cukor

10 dkg porcukor (ez ízlés szerint lehet több, mi nem szeretjük nagyon édesen, érdemes megkóstolni, és ha nem elég édes ízlés szerint ízesíteni)

2 dl tejszín

1 csomag zselatin fix (Dr Oetker)

Bevonat:

7 dl meggy Márka vagy Happy day Amaréna meggylé

2 csomag vaníliás pudingpor

1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180C-ra. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral meg az olajjal, és habverővel kb öt percig verjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan fakanállal hozzávegyítjük a kikevert sárgájához. Óvatosan belekeverjük a sütőporral elkeveert lisztet, illetve a kakaóport. Egy csatos tortaformát kikenünk vajjal, és kilisztezzük (26 cm-es) majd beleöntjük a masszát. 15 percig sütjük, tűpróbát végzünk, ha nem ragad a tűre, akkor ki lehet venni.

Míg a piskóta süt megcsináljuk a krémet. A túrót a mascarpone-val elkeverjük, belevegyítjük a poercukort és a vaníliás cukrot is. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk, majd óvatosan beleforgatjuk ezt is a túrós krémbe, beleöntjük a zselatinfixet is, és míg kihül a piskóta hűtőben tartjuk.

A kihűlt piskótát félbevágjuk, és a közepét megkenjük a túrókrém háromnegyedével, majd visszarakjuk rá a tetejét. A maradék túrókrémet a tetetjére és az oldalára kenjük. Visszarakjuk a csatos tortaformába.

A két vaníliás pudingport elkeverjük 2 dl meggylével és a kanál cukorral. Közben a maradék 7 dl meggylét felmelegítjük. Ha már kezd bugyogni beleöntjük a kikevert pudingport, és folyamatosan kevergetve összefőzzük. Ezután levesszük a tűzről és langyosra hűtjük időnként jól átkevergetve. Ha langyos lett akkor a torta tetejére öntjük szép lassan, a közepétől indulva, és hagyjuk, hogy becsorogjon a tortaformába oldalt is. Ezután hűtőbe tesszük és várjuk, hogy megdermedjen rajta a máz. Díszíteni lehet tejszínhabbal, gyümölcsökkel, bármivel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>