Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mazsolás túrólepény

2009.04.28

Kép Kép

 

 

 

 

 

 

 

Imádom, mert isteni finom, mert hamar össze lehet dobni, bár a sütési ideje hosszú, de azzal már nincs gond, mert elvan a sütőben szépen egyedül is. És még azért imádom, mert nagyon egyszerű alapanyagokból áll, amik általában mindig vannak itthon.

Hozzávalók:

Fél kg túró

10 dkg vaj

15 dkg cukor

2 csomag bourbon vaníliás cukor

2 citrom héja

egy marék mazsola

4 csapott kanál étkezési keményítő

egy csipet só

1 csomag sütőpor

2 tojás

Elkészítés:

Először is bekapcsoljuk  a sütőt 175 C-ra. Ezután előveszünk egy gyümölcstorta formát (24cm átmérőjű),amit kivajazunk és kicukrozunk.

A túróhoz hozzáöntjük a vaníliás cukrokat és hozzáreszeljük a két citrom héját (miután persze alaposan megmostuk a citromokat). A mazsolákat is hozzákeverjük. Egy másik tálban a 10 dkg puha vajat elkeverjük a cukorral jó habosra géppel, majd a két tojást is hozzákeverjük egyenként. Ezután fakanállal hozzákeverjük a tojásos vajas keverékhez az étkezési keményítőt, a sót és a sütőport, majd a túrós masszát is. Aztán az egészet a kivajazott, kicukrozott tortaformába öntjük és 55-60percig sütjük. 20 perc környékén letakarjuk a tetejét alufóliával, hogy ne nagyon barnuljon meg.

Baracklekvárral isteni. Hidegen-melegen, mindenhogy finom.

(Köszönet az alapreceptért Stahl Juditnak) 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>