Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mogyorós kuglóf

2009.11.20

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A leggyorsabban elkészíthető kuglóf, és egyszerűen isteni. Reggelire kakaó mellé vagy vacsira egy kis teával, esetleg utazás közben majszolva az autóban... Mi mindhárom verziót kipróbáltuk. Egy biztos, egészben soha nem tudom lefényképezni, mert ahogy kiborítom a formából már vágja is belőle az első szeletet a család. :)

Hozzávalók:

130 gramm őrölt mogyoró (nem a földi, hanem a sima)

6 tojásfehérje

75 gramm liszt

1 sütőpor

240 gramm porcukor

1 citrom reszelt héja

175 gramm olvasztott vaj

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk össze a sütőporral. A sütőt melegítsük elő 180C-ra. Keverjük össze a száraz anyagokat: sütőporos liszt, porcukor és darált mogyoró, majd adjuk hozzá a citromhéjat. Ezután jöhetnek a nedves alapanyagok, bele a tojásfehérjék, a vaj és az egészet alaposan összedolgozzuk. Kivajazott kuglóf formába töltjük a masszát és 20 percig sütjük - tűpróbával ellenőrizzük. A formából kiöntve hagyjuk kihűlni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>