Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mogyorós-meggyes kiflifelfújt

2009.11.19

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az úgy volt, hogy volt itthon egy csomó régi kiflim és nem volt kedvem mákos gubát csinálni, mert nemrég ettünk. Gondoltam csinálok egy kis kiflifelfújtat, aztán gondoltam megbolondítom egy kis meggyel, meg szórok bele kis darált mogyorót. Az eredmény valami isteni lett.

Hozzávalók:

5 kifli

5 dl tej

4 dkg vaj

3 tojás

6 dkg cukor + 2 evőkanál a meggyhez

1 marék magozott meggy (fagyasztott is lehet)

5 dkg darált mogyoró (nem az amerikai, hanem a kerek fajta)

Elkészítés:

A kifliket karikákra vágom és egy mély tálban ráöntöm a forró tejet. A tojások sárgáját elkeverem a cukorral és a megolvasztott vajjal, a fehérjéket kemény habbá verem és azt is hozzákeverem óvatosan. Belekeverem a darált mogyorót is, aztán az egészet hozzákeverem a tejes kiflihez, végül a meggyeket összekeverem a cukorral, jól kinyomkodom a levét, aztán azt is hozzákeverem. Kivajazunk egy tűzálló tálat és abba öntjük a keveréket. Majd előmelegített, kb 180C-os sütőben, légkeveréses módban 15 percig sütjük, míg a teteje meg nem barnul.

Lehet hozzá kis vanília sodót is adni tálalásnál, vagy meggylekvárt. Nagyon finom üresen is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>