Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


New York-i sajttorta

2010.02.13

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stahl Judit szakácskönyvéből egy "gyöngyszem". Isteni finom, és gyorsan, könnyen elkészíthető - a gyors alatt azt értem, hogy nem kell vele sokat pepecselni, bár egy napot hűtőben kell tartani, tehát nem olyan, amit elkészítünk és már fogyaszthatjuk is...

Hozzávalók:

20 dkg teljes kiőrlésű keksz (pl. Hobbit) - én Győri édes teljes kiőrlésűből csináltam

10 dkg vaj

5 doboz Philadelphia natúr tejszínes krémsajt (62,5dkg) - én 3 doboz 250gr-os Mascarpone-t használtam

15 dkg cukor

1,5 evőkanál finom liszt

1 dl tejföl

1 vanília rúd

2 citrom

3 tojás

A tetejére:

30 dkg friss vagy mélyhűtött eper

1 zacskó piros tortazselé

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 165 C-ra. A kekszet ledaráljuk, majd a megolvasztott vajjal összekeverjük, belenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába (24cm átmérőjű), és 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Közben a sajtkrémet robotgéppel simára dolgozzuk a tejföllel, cukorral és liszttel. Ezután hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét, a citromok belereszelt héját és egyenként belekeverjük a tojásokat is. Még további 3 percig keverjük robotgéppel, hogy sima és habos legyen a keverék. Aztán ráöntjük a kihűlt kekszre, és további 50 percig sütjük a sütőben.

Ha kihűlt egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A tetejére rápakoljuk az epreket, meg a tortazselét is rákenjük, majd nedves késsel körbevágjuk, lecsatoljuk a tortaforma oldalát. Ha megszilárdul a zselé kész is van a torta.

Nagyon finom, és könnyű desszert.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

noel1@freemail.hu

(Valcsi , 2012.12.25 10:06)

Életem első süteménye, olyan csoda lett, karácsonyra is ezt kellett megsütnöm, (Mascarponéból 500 gr is elég).

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>