Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott palacsinta

2009.06.04

Kép Már nagyon régen kaptam ezt a receptet egy kedves fórumos barátnőmtől Évától, de még valahogy soha nem volt alkalom megvalósítani az elkészítést, leginkább azért, mert nálunk a palacsinta azonnal elfogy, ahol megsütöm, fiam is és az apukája is nagy palacsintafogyasztók. Aztán az egyik nap rászántam magam, és elkészült a rakott palacsinta, isteni finom lett, szerintem máskor is kitartó leszek, és el fogom készíteni. :)

 

Hozzávalók:

palacsintához:

3 bögre liszt

1 tojás

2 dl tej

1 vaníliás cukor

annyi buborékos víz, hogy jó állagú tésztát kapjunk

töltelékhez:

fél kg túró

1 bourbon vaníliás cukor

1 tojássárgája

1 citrom reszelt héja

5 evőkanál porcukor (vagy hát kinek ízlése szerint)

tetejére:

3 dl tejföl

2 tojássárgája

5 evőkanál porcukor (szintén ízlés szerint)

Plusz még:

szilvalekvár (vagy bármilyen más lekvár is jó)

olaj a palacsinták sütéséhez

vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés:

A lisztbe ütjük a tojást, beleöntjük a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a tejet és kikeverjük fakanállal csomómentesre, majd folyamatosan öntjük hozzá a buborékos vizet és addig keverjük míg megfelelő állagú palacsintatésztát nem kapunk.

A palacsintákat kisütjük forró olajban palacsintasütőben, kb. 12 db palacsinta lesz.

A túrót összekeverjük a töltelék más hozzávalóival, jól elkeverjük, majd megtöltjük vele a palacsintákat, és mindegyiket félbevágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és a fél palacsintákat kicsit elcsúsztatva sorra lerakunk, úgy hogy közéjük egy-egy kanál lekvárt teszünk.

Összekeverjük a tejfölt, sárgákat és a porcukrot, majd az egészet a palacsinták tetejére öntjük.

Előmelegített, kb. 200C-os sütőbe toljuk és addig sütjük míg szépen meg nem sül a teteje.

(köszönet a receptért Évinek!)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>