Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rizskoch

2009.10.22

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Nem is olyan nehéz elkészíteni, és még sok összetevő se kell hozzá. Ha valami kis édességet ennénk, de nincs kedvünk sokat lacfacázni, akkor arra az egyik legjobb választás.

Hozzávalók:
5dl tej

4dl tejszín

8 dkg + egy evőkanál cukor

1 bourbon vaníliás cukor (vagy egy vanília rúd kikapart belseje)

50 dkg rizs

1 citrom reszelt héja

6 tojás

vaj a forma kikenéséhez

10 dkg zsemlemorzsa

(esetleg egy marék mazsola, ha valaki szereti bele)

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180C-ra. Összekeverjük a tejet, tejszínt, ccukrot és a vaníliát és a rizst puhára főzzük benne. Ahogy kezd elfőni a tejes lé kóstoljuk meg a rizst és ha nem kellően puha akkor még egy kis vizet öntsünk hozzá (tapasztalat 3-4 dl víz szokott még bele kelleni). Hozzáreszeljük a citromhéjat, hagyjuk kihűlni.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük fél evőkanál cukorral és óvatosan a rizshez keverjük, ami már langyosra hűlt. A fehérjéket kemény habbá verjük a fél kanál cukorral és ezt is óvatosan a rizsbe forgatjuk.

Kivajazzuk a sütőformát, beszórjuk zsemlemorzsával, majd belekanalazzuk a rizst (ha mazsola van, azt is keverjük bele  a masszába mielőtt beletesszük a sütőformába).

20-25 perc alatt sütjük meg aranybarnára. Gyümölcslekvárral, porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Január / 2018 >>