Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sacher muffin

2009.04.11

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

10 dkg tejcsoki

15 dkg vaj

2tojás

15 dkg cukor

10 dkg baracklekvár

15 dkg liszt

1 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

kávéskanál sütőpor

1 csipet só

csokimáz: 20 dkg étcsoki és 5dkg vaj

kenéshez: baracklekvár (3 evőkanál)

Elkészítés:

1. sütőt előmelegíteni 175C-ra, és a muffin tepsit kibérelni kapszlikkal vagy kivajazni.

2.tésztához: csokit darabokra törni és vajjal együtt a gőz felett felolvasztani, majd kihűteni. Ezután a tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverni, majd fakanállal hozzádolgozni a kihűlt csokit és a baracklekvárt. A liszthez teaszűrőn hozzászitálni a kakaóport, belekeverni a sütőport és a sót, majd az egészet hozzákeverni fakanállal a tojásos keverékhez.

3. Szétosztod a tésztát a horpadásokban, majd 25 perc alatt megsütni.

4.CSokimáz: étcsokit darabokra törni, gőz felett a vajjal felolvasztani, majd hűtőbe tenni, hogy megsűrűsödjön. A lekvárt kicsit mikróba tenni, hgoy folyósabb legyen.

5. A kihűlt muffinok tetejét bekenni ecsettel baracklekvárral, majd a csokimázzal, hagyni megdermedni.

(Köszönet Stahl Juditnak a receptért)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>