Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejfölös torta

2009.06.07

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Annyit emlegette Gitty a masszőröm ezt a tortát, hogy már elkértem a receptjét. Először nekem kicsit bizarr volt, hogy tejföl a töltelék, és el se tudtam képzelni a kivitelezését, de megcsináltam, és nagyon egyben volt az egész. Finom, és ráadásul nem nehéz megcsinálni, semmi extra alapanyag nem kell hozzá, nyáron meg - mikor mindenféle gyümi van - különösen ajánlott megcsinálni, mert nagyon frissítő kis "lájtos" süti.

Hozzávalók:

tésztához:

10 dkg margarin

10 dkg cukor

1 tojás

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

töltelékhez:

Fél liter tej

2 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor

20 dkg cukor

4 doboz kis tejföl vagy két nagy (20%-os)

tetejére:

bármilyen gyümölcs vagy befőtt

tortazselé vagy zselatin (a zacskón rajta szokott lenni az elkészítés módja, én már egy ideje Aldi-s tortazselét használok, azt két evőkanál cukorral és negyed liter vízzel kell felfőzni, majd ha kicsit kihűlt evőkanállal rákanalazni a tetetejére belülről kifelé haladva. Azonnal megszilárdul)

Elkészítés:

A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat és kb 15 percre tegyük be a hűtőbe egy folpackban. A pudingport közben keverjük össze a cukorral, majd a tejjel főzzük meg folyton kevergetve, nehogy odaégjen az alja (ha odaég se baj, mert ha besűrűsödött ,akkor át lehet szedni egy másik tálba, csak figyeljünk, hogy ne keverjük hozzá a leégett alját) Ha megfőtt a puding, akkor hűtsük ki, én bele szoktam állítani egy kis hideg vízbe a pudingos edényt, kicsit kavargatom, nagyon hamar kihűl így.

A tésztát simítsuk egy tepsibe, vagy tortaformába (én csatos tortaformában csináltam). A kihűlt pudingot keverjük össze a tejföllel majd ezt borítsuk rá a tésztára. Az egészet 150C-on másfél óráig sütjük. Fontos az alacsony hőmérséklet és a sok idő!!! Ha kész van, akkor hagyjuk kihűlni, majd a tetejét rakjuk ki gyümölcsökkel (én most épp barackkal és meggyel csináltam, de lehet csak egyféléből, és bármiből eper, áfonya, málna, ananász..stb stb). Ezután jöhet rá a zselatin, vagy tortazselé, és ha az is megsziládult lehet szeletelni. Bár érdemes előbb hűtőben lehűteni, mert hidegen még finomabb.

Tényleg észre se lehet venni, hogy tejfölből van. :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>