Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszínes tejberizs gyümölccsel

2009.05.18

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Amikor először ettem ilyet megváltozatok a fogalmaim a tejberizsről, gyümölcsrizsről, minden tejes-rizses édességről. Egyszerűen isteni.

Hozzávalók:

15dkg rizs

3dl tej

2 dl víz

1 citrom reszelt héja

1 vanília kivonat vagy 1 bourbon vaníliás cukor

10 dkg cukor

2 és fél dl hideg habtejszín

adagonként egy marék eper vagy más gyümölcs felvágva (kockákra vagy negyedekre)

Elkészítés:

A rizst kávédarálóban, vagy aprítóban durvára őröljük, aztán feltesszük a tejjel és a vízzel főni, közben hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a vaníliát, hagyjuk egyet forrni, és rottyant egyet, akkor takaréklángon kb 15 percig főzzük. Ha közben szükséges lehet még vizet adni hozzá, meleget és csak keveset egyszerre. Egy sűrű rizskrém lesz a végeredmény. A cukrot még a forró rizskrémhez keverjük, aztán kihűtjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, és tálalás előtt belekeverjük a rizsbe, ha nem közvetlenül tálalás előtt keverjük bele, akkor érdemes egy kis zselatin fixet keverni a tejszínbe. Egy tálka alját kirakjuk a marék gyümölcsdarabbal, erre kanalazzuk a rizst, a tetejét megint gyümölccsel díszítjük.

 

(köszönet az alapreceptért Stahl Juditnak, kis módosításokkal alakult ki ez a verzió)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>