Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrógombóc

2009.06.16

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Egy "klasszikus"... Már jó régen csináltam, néha megkívánom. Nagyon gyorsan elkészül és kezdők is bátran vágjanak bele, mert könnyű. :)

Hozzávalók:


60 dkg tehéntúró

10 dkg búzadara

2 evőkanál liszt

2 tojás

2 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

2 bögre zsemlemorzsa

1 dl olaj

(a tetejére porcukor és ízlés szerint lehet tejföl vagy lekvár is)

Elkészítés:

A túróba beleöntöm a búzadarát, a lisztet, a vaníliás cukrot és belereszelem a citromhéjat, majd beleütöm  két tojást és az egészet összedolgozom egy jó kis masszává. Vizet forralok, és mikor már lobog vizes kézzel kis golyókat formálok a túrós masszából, és beledobálom a vízbe. Kb öt perc alatt megfőnek a gombócok, olyan jó kis rezgős az állaguk ilyenkor és már fent vannak a víz tetején.

Egy edénybe beleöntöm az olajat és a zsemlemorzsát, majd megpirítom a zsemlemorzsát szép aranybarnára. A gombócokat ebbe szedem ki, megforgatom, porcukorral és tejföllel tálalom.

Néha szoktam olyat is, hogy nem forgatom zsemlemorzsába, csak olvasztott vajra szedem ki, majd olvasztok fel kis étcsokit, tejszínnel elkeverem, és ezzel öntöm le tálalásnál a gombócokat, esetleg csak lekvárral. Sőt néha meg is töltöm a gombócokat egy kiskanál kemény lekvárral, ilyenkor kicsípek egy kis db tésztát, elsimítom a tenyeremen, aztán belekanalazom a lekvárt, és behajtogatom a végeit, majd így formázom meg a golyót. Mindenhogyan nagyon finom.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>