Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vajaskenyér-süti

2010.09.20

Kép

 

 

 

 

 

 

 

Bevallom első hallásra kicsit bizarrnak tűnt, hogy vajaskenyérből süti legyen... De egyik nap mégis úgy döntöttem, hogy kipróbálom, mert csak izgatott a dolog. Nem kell hozzá túl sok és túl bonyolult alapanyagok, nem is egy drága sütemény, mi történhet? Az eredmény egy nagyon finom süti lett, amit azóta is szívesen készítek, mert hamar megvan, nincs vele sok munka, és szeretjük is. Aki fogyózik az el se olvassa! :)

Hozzávalók:

10 szelet toast kenyér

5 dkg vaj

3 tojás

1 tojás sárgája

3 evőkanál cukor

1 csomag bourbon vaníliás cukor

3 dl tejszín

2,5 dl tej

2 marék mazsola

1 teáskanál fahéj

1 marék darált dió (opcionális)

1 evőkanál barnacukor

Elkészítés:

Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A sütőt előmelegítjük 180C-ra. A kenyereket megkenjük a maradék vajjal, és átlósan elvágjuk, hogy háromszög formákat kapjunk. Majd lerakunk egy sort a kivajazott tálba. Ezt meghintjük a fahéj és a dió felével (a dió kihagyható, de attól csak finomabb) és a mazsola nagyrészével. Erre pakolunk még egy sor vajas kenyeret, amit meghintünk a maradék fahéj-dió-mazsolával. Közben egy edényben összemelegítjük a tejszínt a tejjel és a vaníliás cukorral. Az egész tojásokat és az egy sárgáját pedig kikeverjük a cukorral, majd mikor levettük a tűzről a tejszínes tejes keveréket folyamatos keverés közben vékony sugárban hozzácsurgatjuk a tojásos keveréket. Ezután az egészet a kenyerekre öntjük. Hagyjuk öt percig állni, majd berakjuk a sütőbe, de előtte meghintjük a barnacukorral. kb 20 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>