Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krumpli főzelék

2010.01.11

A krumpli főzeléket én többféleképpen szoktam csinálni, a legkedvencebb verzióm az alábbi, amit a nagymamámtól tanultam, és Ő "tejfölös paprikás krumplinak" hívja :) de egyébként krumpli főzelék ízre, állagra. Nagyon finom.

Hozzávalók:

Fél kg burgonya

3 babérlevél

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál pirospaprika

só ízlés szerint

1 pohár tejföl

1 dl olaj

1 kanál liszt

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és fél cm vastag karikákra vágjuk. A hagymát felvágjuk kockákra és olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a krumpli karikákat, a babérlevelet, sózzuk, paprikázzuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy épp elfedje, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult a krumpli akkor rádobunk egy evőkanál lisztet (lehet magával a burgonyával is süríteni, ilyenkor néhány darabot kiveszünk és összetörjük, majd visszakeverjük bele). Hozzáadjuk a tejfölt és egyet rottyantjuk, és kész is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>