Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sóska főzelék

2009.04.25

Szintén egy főzelék, amiről az emberekben téves eszmék élnek. Ezt is el lehet készíteni jóízűen!

Hozzávalók:

Fél kg sóska

liszt, olaj a rántáshoz

1 pohár tejföl

só, fehérbors

Elkészítés: A sóskát jól meg kell mosni, legalább három vízben, illetve amíg teljesen tiszta víz nem jön le róla. Ezután éles késsel jól fel kell darabolni kisebb darabokra.

Kb 1 dl olajat felhevítünk és annyi lisztet szórunk bele, amennyit felvesz. Barnás rántást készítünk és erre szórjuk a felaprított sóskát. Jól megforgatjuk a rántásban, ettől kicsit megfonnyad, ezután felengedjük kis vízzel, annyival, hogy épp ellepje, és hogy olyan mártás állagú legyen. Belekeverjük a pohár tejfölt, és megsózzuk, borsozzuk.

Érdemes hozzá tükörtojást és főtt krumplit tálalni, mert így nagyon finom. Esetleg burgonyagombóccal.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Verőce

(Évi, 2012.10.21 22:08)

A cukor hol marad?

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>