Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Spenót főzelék

2009.04.16

Sokan már a spenót szó hallatán is elborzadnak. Ezt a főzeléket anyukámtól tanultam meg így készíteni, és mi imádjuk. Gyerkőci is, apa is, mindenki. Isteni.

Hozzávalók:

Fél kg spenót levél (lehet fagyasztva is kapni spenót levelet, ami nem püré, hanem levél)

5-6 gerezd fokhagyma

3 evőkanál liszt

1 dl olivaolaj

kb. 1 liter tej

Elkészítés:

A spenót levelet miután alaposan megmostuk és leszáraztuk megpároljuk, vagy megfőzzük vízben (én mindenképp párolom, mert jobban bennemaradnak az értékes anyagok, nem mennek ki a főzővízzel a csatornába, és az íze is finomabb). Majd éles késsel jól összevágjuk apró darabokra. Az olivaolajat felhevítjük és belekeverjük a lisztet, barnás rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymákat nyomóval, és azt is hagyjuk benne kicsit megsülni. Ezután belekeverjük az apróra vágott spenót levelet és felengedjük annyi tejjel, amennyitől főzelék sűrűségű lesz. Sózzuk ízlés szerint, és hagyjuk egyet forrni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Évának :)

(Lilu, 2010.01.11 21:42)

Szia, persze mennek, csak már nem vagyok ráérős kismama, mint mikor elkezdtem csinálni az oldalt és így egyre ritkábban tudok recepteket felrakni :)) De felrakom, amit szeretnétek. :)

laszloczky.eva@t-online.hu

(Lászlóczky Éva, 2010.01.11 18:07)

Szia Lilu, és hol van a kelkápfőzi, a krumplifőzi, a finomfőzi... stb? Biztos azok is mennének Neked!
Ne szerénykedj! :)

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2014 >>