Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldbab főzelék fasírttal

2009.05.23

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Sima hétköznapi főzelék, semmi trükk.

Hozzávalók:

1 üveg eltett zöldbab, vagy ennek megfelelő mennyiségű friss illetve fagyasztott zöldbab

5-6 gerezd fokhagyma

fél pohár tejföl

1 dl olaj

3-4 evőkanál liszt

1 evőkanál piros fűszerpaprika őrlemény

A fasírthoz:

1/2 kg darált pulykacomb vagy sertéshús (esetleg a kettő keveréke)

1 zsemle

1 tojás

1 fej hagyma

2 bögre zsemlemorzsa

só, pirospaprika, őrölt feketebors

Elkészítés:

A zöldbabot feltesszük annyi vízzel főni, amennyi épp ellepi, a vízbe sót rakunk és az apróra vágott fokhagymát. Mikor a zöldbab megpuhult hozzáadjuk a paprikás rántást, amit közben elkészítünk (olajat felhevítjük, beleöntjük a lisztet, elkeverjük, hagyjuk kicsit pirulni, aztán a tűzről levéve rádobjuk a pirospaprikát, majd felengedjük kevés vízzel). Ha a rántástól besűrűsödött, akkor elkeverünk benne fél pohár tejfölt. Hagyjuk egyet forrni és kész.

A fasírthoz való darált húst egy tálba rakjuk. A zsemlét megáztatjuk vízbe, majd jól kicsavarjuk és a húshoz adjuk. A hagymát olajon megpároljuk üvegesre, majd ezt is a húshoz öntjük. Beleütünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd az egészet egynemű masszává gyúrjuk. Ha túl lágy lenne, akkor lehet rajta segíteni kis zsemlemorzsával. Egy tepsit kiolajozunk. A húsos masszából kis gombócokat formálunk, meghempergetjük zsemlemorzásban, majd sorban a tepsibe ültetjük őket. Előmelegített, kb. 180 C-os sütőben sütjük nagyjából fél óráig - ha sertésből csináljuk, akkor lehet kicsit több idő.

 

(anyukámtól tanultam)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< November / 2014 >>