Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lime-os lazac csőben sült spárgával

2009.04.29

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon finom és könnyű étel.

Hozzávalók (2 személyre):

A lazachoz:

2 darab lazacfilé

5 dkg vaj

só, fehérbors, fekete bors (őrölt)

1 lime kifacsart leve

1 evőkanál liszt

1 evőkanál cukor

A spárgához:

1 csomag spárga (lehet fehér is és zöld is)

1 dl főzőtejszín

2 evőkanál liszt

5 dkg vaj

szerecsendió

reszelt sajt (gouda, trappista...stb)

A szószhoz:

2 dl joghurt

1 evőkanál dijoni mustár

1 evőkanál lime lé

só, őrölt feketebors

Elkészítés: Először is felteszünk egy edénybe vizet forrni, némi sóval. Közben megpucoljuk a spárgákat, aztán egyet forraljuk a vízben, ezután szűrőlapáttal kiszedjük. Egy sütőtálba öntjük a spárgákat. Elkészítjük a besamelt, a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, hozzáreszeljük a szerecsendiót, sózzuk, és felöntjük a tejszínnel, majd ezt összefőzzük. Ezt ráöntjük a spárgára majd annyi sajtot reszelünk rá nagy lyukú reszelőn, hogy bőven befedje. Ezt előmelegített 200C-os sütőbe toljuk és sütjük kb. negyed órát. Közben a lazachoz készített vajat felmelegítjük egy teflonos edényben, a lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk mindkét féle borssal, ezután minden oldalát megsütjük a vajban. Ha jól átsültek (sehol nem nyers) - ez kb 10 perc - kiemeljük a lazacokat. A megmaradt vajban megkaramellizáljuk a cukrot, felöntjük lime lével és elkeverjük benne a lisztet, majd ebbe visszarakjuk a lazac szeleteket és jól megforgatjuk benne, hogy átjárja ez a kellemes lime-os íz őket.

KészÍtünk hozzá egy jó kis dijoni mustáros joghurtos szószt, a joghurtba belekeverjük a mustárt, lime lét, majd sóval és őrölt feketeborssal izesítjük. Ezzel tálaljuk a lazacot, valamint a spárgával.

 

(saját recept)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>