Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mustáros hagymás halfilé

2009.06.22

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Aki szereti a halat és nem tudja mit kezdjen a fagyasztójában levő zacskó halfilével, az próbálja ki ezt a receptet. :)

Hozzávalók:

500 gr halfilé

1 nagy fej hagyma

1 dl olivaolaj

2 dl tejszín

2 evőkanál mustár

2 teáskanál gyömbér

só, bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200C-ra.

A halakat megsózzuk, borsozzuk, majd egy kivajazott tepsibe, vagy tűzálló tálba fektetjük egymás mellé. A tejszínt elkeverjük a mustárral, gyömbérrel (lehet por, de lehet friss reszelt is), egy kis sóval. A hagymát karikákra vágjuk, majd az olivaolajon üvegesre pároljuk, mikor már megpárolódtak beleöntjük a tejszínes keveréket, majd összerottyantjuk. Végül ráöntjük a halfilére ezt az öntetet. Betoljuk a sütőbe és fél-háromnegyed óráig hagyjuk sülni.

Valami saláta nagyon illik hozzá, esetleg rizs, rizibizi. Én a halakhoz általában sima citromos-olivás zöldsalátát szoktam kínálni. Ez lehet római saláta, sima fejessaláta, lollo, ruccola, tölgysaláta...mindegy, ne jégsaláta legyen. Jól megmosom, apróra tépkedem. Aztán ráöntök kb fél dl olivaolajat, ráfacsarom fél citrom levét és megsózom. Mindezt közvetlenül tálalás előtt, hogy ne lottyadjon össze.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest II.

(Márti, 2011.10.05 08:42)

Köszönöm az ötletet,mert gyakran gondban vagyok,milyen módon készítsem el a halat,mert nálunk minden héten pénteken hal van vacsorára.Köszönet képpen én is megosztok Veled egy receptet.
A halfiléket sózom,borsozom,olajozott tepsibe teszem és nyakonöntöm lecsóval,egy pohár tejföllel és a sütőbe dugom.Aki nem törődik a kalóriákkal,az tehet rá szalonna szeleteket is.Tésztával,rizzsel,de tunkolva is príma.

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< November / 2018 >>