Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szendvics krémek

2009.04.16

 

 

Padlizsán krém

 

Hozzávalók: egy padlizsán, fél fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, egy evőkanál mustár, két evőkanál majonéz, két evőkanál oliva olaj, só, bors

 

Egy padlizsánt félbevágunk és sütőben megsütünk, hogy a belseje teljesen kikanalazható legyen. Egy kisebb fél fej hagymát és a gerezd fokhagymát összezúzunk szinte krémesre a botmixerrel, majd hozzámixeljük a padlizsánt is és kb 2 evőkanál oliva olajat. Egy evőkanál mustárt, két evőkanál majonézt, sót és borsot adunk hozzá ízlés szerint, és a végén annyi tejfölt, amennyit felvesz (kb. 1 dl). Egy pár órára hűtőbe tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.

 

Zeller krém

 

Hozzávalók: egy közepes zellergumó, egy gerezd fokhagyma, só, szerecsendió, fehérbors, 2dl majonéz

 

A zellert megtiszítjuk, felkockázzuk és kevés sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és villával vagy botmixerrel összetörjük. A fokhagymát is apróra törjük és belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és végül belekeverjük a majonézt. Pár órát hagyjuk összeérni az ízeket hűtőben.

 

Diós zeller krém

 

Hozzávalók: egy közepes zellergumó, só, 2 dl majonéz, két evőkanál apróra vágott dióbél

 

A zellert megtisztítjuk, felkockázzuk, és kevés sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és villával összetörjük, ízlés szerint sózzuk, hozzákeverjük a diót és a majonézt. Pár órát hagyjuk összeérni.

 

A fenti két receptnél figyelni kell arra, hogy a zeller ne legyen fás, mert nagyon ront az élvezeten. Célszerű szép fehér husú zellereket választani!

 

Tojás krém

 

Hozzávalók: Két tojás, 10 dkg puha vaj, 1 lila hagyma (vagy snidling), só, bors

 

A két tojást keményre főzzük, majd apró kockákra vágjuk, ha kihűlt és meghámoztuk. Összekeverjük a puha vajjal és az apróra vágott lila hagymával. Sóval és borssal ízesítjük ízlés szerint. (A lila hagyma helyettesíthető snidlinggel, úgy is nagyon finom)

 

Májas krém

 

Hozzávalók: Egy békebeli kis sertésmájkonzerv, egy főtt tojás, 10 dkg puha vaj, 1 lilahagyma, só, bors, pirosarany

 

A sertésmájkrémet összekeverjük az apróra vágott főtt tojással és a puha vajjal, valamint az apróra vágott lilahagymával. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, pirosarannyal.

 (Saját receptek)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

zeller

(Tubo, 2012.10.05 10:43)

Hali!
A zellerkrémnél olvasom, hogy ne legyen fás.
Ha mégis belebotlanál egy ilyenbe, akkor törd át szitán, és megoldod a problémát.
Persze macerásabb, de egyébként is törd át szitán, mert így el tudsz indulni egy "légiesebb" krém irányába.

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>