Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chili con carne

2009.04.26

 

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Imádom a csípős kajákat, igaz az elmúlt 4 évben várandósságok és szoptatások alatt kerülnöm kellett, de ilyenkor csípős nélkül készítettem a nagy kedvenceket. A chili con carne nagy kedvencünk, a saját verziót az évek folyamán fejlesztettem ki és tökéletesítettem, mi így szeretjük. valami hozzá illő körettel isteni.

Hozzávalók:

fél kg darált marhahús

2 fej hagyma

6-7 gerezd fokhagyma

1 doboz paradicsom konzerv (nem sűrítmény, egész paradicsom)

1 doboz kukorica konzerv

2 doboz vörös bab konzerv

2 chili paprika (vagy lehet kapni a boltban chili szószt, abból fél üvegke)

só, feketebors őrölve

étolaj

Elkészítés:

A hagymát kockákra vágom és olajon üvegesre párolom. Ezután rádobom a darált marhahúst és a péppé zúzott fokhagymát, sózom és borsozom, aztán átforgatom a húst és hagyom kicsit összerottyanni. Közben a konzerv paradicsomot kis kockákra vágom ( tipp: a Lidl-ben olyan konzervet lehet kapni, amiben már eleve kockázva van a pari). Az egészet fedő alatt addig párolom, míg a hús teljesen meg nem sül. Ekkor hozzáadom a chili szószt vagy a kicsit kimagozott és összevágott chili paprikát (ki hogy bírja az erőset annyi magot hagyjon benne). Majd a lecsöpögtetett kukorica és bab konzervet is belekeverem és az egészet összerottyantom, ha szükséges még utánsózom.

 

(saját recept)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>