Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cigánypecsenye

2009.05.13

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Ez is az egyszerű és gyors ám de isteni kategória nekem. Egy kis házi sültkrumplival...hmmm, káposztasalival...hmmm

Hozzávalók:

Néhány szelet sertéshús (nálunk a férjem miatt a karaj játszik, de tarjából sokkal szaftosabb)

annyi gerezd fokhagyma, ahány hús

annyi kanál mustár, ahány hús

só, őrölt feketebors, fűszerpaprika

liszt, olaj

Elkészítés:

A húsokat besózzuk és bekenjük mindkét oldalukat mustárral, meg a péppé zúzott fokhagymával, aztán hagyjuk egy-két órát pihenni, hogy jól átjárja a mustár meg a fokhagyma.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel fél ujjnyi olajat, majd a husikat egyenként foragguk lisztbe, aztán hirtelen süssük ki. Először az egyik oldalát, majd a másikat sütjük. Tálaláskor szórjuk meg őrölt borssal és pirospaprikával. (a kakastaréj nálunk elmarad... egyébként az éttermekben mindig rádobnak egy hatalmas db szalonnát, de én elvagyok enélkül, az étteremben is csak arrébb lököm a husimról...)

(anyukámtól tanultam)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sz.palko@gmail.com

(Szrenka Pál, 2010.09.06 20:59)

Tarjával tényleg jobb,és még az a nagyon fontos,hogy minél frissebb legyen a hús.

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>