Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eszterházy marhatokány

2009.04.28

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon szeretem ezt az ételt, hasonlatos az íze a vadashoz, kicsit pikáns. Lehet készíteni rostélyosként is, ebben az esetben a húst szeletekre kell vágni, és nem felaprítani csíkokra. Így gyorsabb, mert hamarabb megpuhul.

Hozzávalók:

Fél kg marhahús (comb, fehérpecsenye,rostélyos...stb)

2 sárgarépa

1 fehérrépa

3 evőkanál mustár

fél dl fehérbor

3-4 babérlevél

egy evőkanál liszt

egy dl olaj

1 nagyobb fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1dl főzőtejszín

Elkészítés:

A hagymát kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst meg az apróra vágott fokhagymát, és félig puhára pároljuk. Közben a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk (zsülienre) de lehet lereszelni is nagy lyukú reszelőn. Mikor félig megpuhult a marhahús akkor rádobjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, a babérlevelet beletesszük és felöntjük még vízzel, hogy ellepje, majd tovább pároljuk együtt fedő alatt. Mikor a hús megpuhult hozzáöntjük a fehérbort, kicsit főzzük össze, majd keverjünk hozzá egy evőkanál lisztet, és végül az egészet lazítsuk fel 1 dl főzőtejszínnel.

Tésztával tálaljuk.

(Horváth Ilona receptje alapján kifejlesztett saját verzió)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>