Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hagymás rostélyos

2009.06.07

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Ha egyetlen egy legkedvencebb kedvenc ételemet kéne megnevezni, akkor lehet ezt mondanám. :))

Én egyébként nem rostélyosból készítem, hanem hátszínből, mert a marhából az a kedvenc részem, de azért maradhatunk a rostélyosnál a receptnél. És azt is előrebocsájtom, hogy ez nem a "klasszikus" recept, az ennél sokkal kevésbé ízletes. Ezt a verziót anyukám csinálja, tőle tanultam, és anyukám csinálja a világ legfinomabb hagymás rostélyosát. Ha valahonnan messziről érkeztem haza, és megkérdezte, hogy mit főzzön, akkor ezt mondtam. Pl mikor Ausztráliából hazajöttem, akkor is ezzel várt. De imádtam azokat a vasárnapokat, mikor együtt volt a család, és anyukám valami ilyen finomat főzött.

Hozzávalók (4 személyre):

8 nagyobb  rostélyos szelet

só, őrölt feketebors

liszt (1 bögrényi), mustár (3 evőkanálnyi), olaj (3 dl)

1 közepes paradicsom

1 nagyobb fej hagyma

3-4 babérlevél

húspuhító só

Elkészítés:

A husikat kiklopfoljuk, sózzuk ,borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és hagyjuk pácolódni egy napig legalább, de az se baj, ha tovább, akár két-három napig is. Ha ennél sietősebbek vagyunk, akkor használjunk sima só helyett húspuhító sót, és akkor elég fél órával sütés előtt bekenni a sóval, borssal, mustárral. 

Egy edényben melegítsünk fel 2dl olajat, a husikat forgassuk meg lisztben, majd hirtelen süssük ki mindkét oldalukat. Majd kivesszük őket az olajból és a visszamaradt olajat megtoldjuk még 1 decivel, ezen megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma üvegesre párolódott akkor kockára vágott paradicsomot adunk hozzá, amit kicsit megfuttatunk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, 2 evőkanál mustárt, visszarakjuk bele a husikat, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt pároljuk kb egy órát-másfelet, közben ha elfővi a levét lehet apránként kis vízzel pótolni. A végén jó kis szaftos húst kapunk. 

Tálalás előtt:

Ahány szelett husink van, kb annyi kisebb fej hagymát karikákra vágunk, és besózzuk. Aztán öntünk rá lisztet, és azzal jól összekeverjük. Egy edényben olajat forrósítunk, ebben kisütjük a hagymakarikákat kis adagokban, jó kis aranysárgára kell őket sütni, akkor szedjük ki papírtörlőre, hogy ne legyen olajos. 

A tányérra helyezünk két szelet husit, érdemes még kis mustárral megkenni, mert nagyon finom lesz, erre egy marék hagymát teszünk, majd mellé a köretet. Isteni!

Az ajánlott köret mindenképpen hasábburgonya, de házi ám, nem mirelit. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>