Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karfiolos hús

2009.05.23

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Ez is az egyszerű és gyors, ámde finom kategória. Annak ,aki szereti a karfiolt. Néha elkészítem a hústalan verzóját (receptet lásd hústalan ételek).

Hozzávalók:

1 fej karfiol

Fél kg pulykamell, csirkemell, esetleg sertés karaj ...stb (ki mit szeret)

10 dkg reszelt sajt (gouda, trappista...hasonló)

3 pohár tejföl

1 tojás

1 evőkanál liszt + valamennyi a húsokhoz

só, őrölt bors

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk, majd megpároljuk vagy sós vízben megfőzzük. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatva hirtelen kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Egy sütőtálat kirakunk alul hússal, majd a tetejére halmozzuk a karfiolt. A tejfölbe beleütjük a tojást, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a lisztet, ízlés szerint sót, majd ezzel nyakon öntjük a karfiolos húst. Előmelegített, kb. 180C-os sütőbe toljuk és kb fél óra alatt megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

debrecen

(kisfinc, 2010.11.17 10:05)

köszi, köszi, köszi :-) végre vmi új, nem a fullasztó besamel mártásos verzió. ma ez lesz a vacsi ;-)
a köret meg....? szerintem finom lehet sült krumplival (mint a képen), rizzsel vagy tésztával, hisz kissé szaftos a leírtak alapján.

Hajdúszoboszló Debreceni út 132.

(Vasary Álmos, 2010.11.14 08:39)

És a köret?

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>