Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lecsós szelet

2009.06.02

 

Kép

Készíthető gyakorlatilag mindenféle husiból, csirkéből, pulykából, sertésből vagy marhából. Én általában pulykamellből vagy sertés karajból, tarjából csinálom. A lényeg, hogy értelemszerűen a marhát kell a legtovább sütni, hogy puha legyen, sőt nem árt kis húspuhítóval előtte behinteni, aztán a sertés a következő, a leghamarabb a csirkemell sül át. Szerintem nagyon finom bármelyikből csináljuk is. Marhánál hátszínt ajánlom vagy a rostélyost.

Hozzávalók:

Fél kg husi (tetszés szerint)

2 nagyobb fej vöröshagyma

4 db tv paprika

4 db közepes paradicsom

(télen a paprika és paradicsom helyettesíthető üveges lecsóval)

6 gerezd fokhagyma

só. olaj

Elkészítés:

A paprikát megpucoljuk, kimagvaljuk, kiszedjük a csutkáját, majd vékony karikákra vágjuk, a paradicsomot forró vízbe dobjuk egy percre, lehúzzuk a bőrét, majd kockákra vágjuk.(üveges lecsónál értelemszerűen ez a lépés kimarad). A husit szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd besózzuk, és kettő gerezd fokhagymát péppé zúzunk, és ezzel bekenjük a husokat. Ezután lisztbe forgatjuk, és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. Kiszedjük egy tányérra a husikat, majd a visszamaradt olajba vágjuk karikákra a vöröshagymákat, és ezt üvegesre sütjük. Erre rakjuk a paprikát és paradicsomot, és fedő alatt hagyjuk megpuhulni. A többi fokhagymát is péppé zúzzuk, hozzáadjuk, sózzuk ízlés szerint. (Üvegesnél csak ráborítjuk az üveg lecsót a hagymára). Majd mikor már félig megpuhultak a zöldségek visszarakjuk a husikat a lecsóba, hagyjuk fedő alatt összesülni. Ha zsírjára sült készen is van.

Javasolt köret: tarhonya vagy rizs

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

VESZPRÉM

(KATA, 2012.08.14 13:27)

NA,AKKOR MOST MEGYEK LECSÓT KÉSZITENI!

kata1165@freemail.hu

(Kata1165, 2012.01.15 08:58)

Jó kaja, már másodszor készítem el.:))

olahboglarka@citromail.hu

(oláh csaba, 2011.02.12 14:53)

Ez nagyon fincsi volt !!!!! (L)

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2014 >>