Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyári rakottas

2009.07.05

 

Kép Kép

 

 

 

 

 

 

 

Mivel imádom a friss zöldségeket, és nyáron jönnek csőstül az idényzöldségek, ezért nyáron gyakran készítem ezt az ételt.

Hozzávalók:

Fél kg újkrumpli (parázs krumpli)

Fél kg új sárgarépa (bébirépák)

Fél kg zöldbab vagy zöldborsó

Fél kg darált pulykahús

1 dl olaj

3 gerezd fokhagyma

só, bors (ízlés szerint)

2 pohár tejföl

2 tojás

2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A zöldségeket kis sóval külön-külön megfőzzük, miután mindegyik megmostuk, megtisztítottuk alaposan. Én nem szoktam darabolni egyiket sem, hiszen mindegyikből kisebb darabokat használok, ha esetleg nagyobb krumpli van csak akkor karikázni kell, ha nagyobb répa, és nem bébi, akkor azt is. Miután megfőttek a zöldségek leöntöm róluk a vizet. Az olajat megforrósítom, ráöntöm a darált húst, sózom, borsozom, rányomom a fokhagymát préssel, és megsütöm zsírjára. A tejfölöket kikeverem a tojással, sózom. Ezután veszek egy túzálló tálat és kikenem olajjal. Az aljára szórom a főtt krumplit, rá a főtt répát, erre a husit, majd ráöntöm és elsimítom rajta a tojásos tejföl felét. Erre jön a zöldbab vagy a zöldborsó. Ezuátn a tojásos tejföl másik feléhez hozzákeverem a lisztet csomómentesen és az egész tetejére simítom. Előmelegített 200C-os sütőbe tolom, és kb fél órán át sütöm, míg a teteje barnás nem lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>