Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Padlizsános olivás csirke

2009.06.04

Állítólag ez egy tunéziai nemzeti étel, én egy újságban találtam a receptet, és mivel a címben szereplő összes összetevőt imádom, ezért kipróbáltam, a végtermék is nagyon finom lett. És egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Ámde kicsit időigényes, tehát akkor érdemes nekifogni, ha az embernek van ideje vele foglalkozni.

Hozzávalók:

1 csirke

4 dkg liszt

5 evőkanál olivaolaj

1 kis fej vöröshagyma

1 kávéskanál reszelt gyömbér (ha nincs friss, akkor ugyanennyi por)

1 fél marék apróra vágott mentalevél

1 kávéskanál pirospaprika

30 dkg padlizsán

16 db magozott zöld olivabogyó

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk részeire, sózzuk. A darabokat lisztbe forgatjuk és a forró olajon minden oldalát pirosra sütjük 5-6 perc alatt. Ezután kivesszük az olajból.

Közben a hagymát apró darabokra vágjuk. A visszamaradt olajban a hagymát megfuttatjuk, a gyömbért hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk. Visszatesszük a csirkedarabokat, felöntjük egy pohár vízzel. Hozzáadjuk a mentát, a paprikát és fedő alatt lassú tüzön 40-50 percen keresztül pároljuk.

A padlizsánt megmossuk, kockára vágjuk. A főzési idő elteltével a csirkéhez adjuk az olajbogyóval együtt.  Öntünk még rá vizet ha szükséges. Még 20 percig pároljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>