Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott káposzta

2009.10.11

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Ha valakinek nincs kedve a töltött káposztával bajlódni, akkor csináljon ilyet, mert hasonló ízhatás, hasonló hozzávalók. Nagyon finom!

Hozzávalók:

1kg savanyú káposzta

1 bögre rizs

Fél kg darált sertéshús

1 fej vöröshagyma

1 dl olaj

20 dkg császár szalonna

1 közepes rúd füstölt kolbász

2 pohár tejföl

só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A császárszalonnát kicsi kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk egy fél dl olajjal, majd belekeverjük a savanyú káposztát és szép barnásra sütjük. Közben a fej vöröshagymát kockákra vágjuk, üvegesre pároljuk a maradék olajon, rádobjuk a darált sertéshúst, amit sózunk, borsozunk, paprikázunk, megsütjük a husit. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozunk, aztán belesimítjuk a sült káposzta felét, majd erre a rizst, a darált husit, arra pedig rákarikázzuk a kolbászt, végül a tetejét beborítjuk a maradék káposztával, beborítjuk az egészet tejföllel és előmelegített 180 C-os légkeveréses sütőben kb fél órát sütjük. Figyeljük és ha kezd barnulni a tetején a tejföl, akkor készen van.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>