Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott kelkáposzta

2009.11.20

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi sok rizzsel és kevés hússal szeretjük.

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta

3-4 babérlevél

1 evőkanál őrölt kömény

5-6 fekete bors

2 pohár tejföl

1 bögre rizs

Fél kg darált hús (sertés vagy pulyka)

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 evőkanál őrölt pirospaprika

őrölt feketebors

1 dl olaj

Elkészítés:

A káposztát miután jól megmostuk leveleire szedjük. Egy nagy 10 literes fazékba pakoljuk és hozzáöntjük az őrölt köményt, a babérlevelet, a fekete borsot és sózzuk, majd annyi vízet rakunk rá, hogy ellepje, és puhára főzzük.

A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon üvegesre sütjük, majd belekeverjük a pirospaprikát és hozzáadjuk a darált húst, sózzuk-őrölt borssal megszórjuk, majd puhára pároljuk fedő alatt, aztán fedő nélkül hagyjuk elfőni a levét.

A rizst annyi vízben, hogy egy ujjnyira ellepje megfőzzük.

Egy jénait, vagy sütőtálat, tepsit kiolajozunk, majd az alját kirakjuk a fele főtt kelkáposztával, aztán rákanalazzuk a rizst, majd a darált sült húst, a tetejére a másik felét a káposztának, majd bekenjük tejföllel és előmelegített kb180 C-os sütőben kb fél órát sütjük (légkeveréses módban, anélkül kicsit tovább).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kiss Klárának

(Lilu, 2010.09.29 12:14)

Kedves Klára, örülök hogy ekkora önbizalmad van, kell az az élethez. De ha nem bánod inkább nem tőled tanulok főzni, mert már megtanultam anyukámtól és a nagymamámtól. Szerintem ahány ház annyi szokás, ha te csíkokra vágod a káposztát a te dolgod, mi már generációk óta csak leveleire szedjük. Én utálom a disznózsírt, mert borzasztó nehéz lesz tőle az étel, és egyébként sem szeretem az ízét, nekem az a hányinger. Ha olvastad az oldal elején a köszöntőt, akkor azt is láttad, hogy ezt az oldalt a barátaimnak készítettem, tehát nem kötelező nézegetned, persze szívesen veszem az "idegen" látogatók hozzászólásait is, még akkor is ha nem pozitívak, feltéve ha ezt kultúrált formában teszik meg. Majd ha ettél valamit, amit én főztem, akkor írd azt, hogy ehetetlenül főzök, és a "hányinger" szó is kicsit sértő egy kajákkal foglalkozó weboldalon. További jó szorgoskodást a konyhában, főzzél nyugodtan tovább a saját szájízed szerint, abból nem lehet baj! Üdvözlettel: Lilu
ps: A fokhagyma az fokhagyma és nem foghagyma.

nyíregyháza selyem út 20

(kiss klára, 2010.09.29 11:55)

Kedves Lilu! Nézegetem a receptjeidet, de ezek szinte ehetetlenek. A rakott kelkáposztát csíkokra vágjuk mielőtt megfőzzük sós vízben, a darált húst pedig ZSÍRON pirítjuk meg foghagymával, sóval, borssal, pici vízzel. Nem kell bele piros paprika!!! Sós vízben főzzük ki a rizst is, és rétegesen rakjuk össze: egy sor káposzta, rizs, hús, tejföl, a tetejére káposzta kerül, és legalább fél órát sütjük sütőben. Hagymát olajban pirítani borzalmas, émelygős hányinger. És sokkal egészségesebb a házi disznózsír, mint a vegyszerekkel agyonfinomított étolaj. Tőlem tanulj főzni, ha igazán jót akarsz enni, ne holmi tévés celebektől, mert ők csak a pénzért és a látványért tesznek-vesznek a konyhában. üdv. klára

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Január / 2018 >>