Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott zöldbab

2009.06.22

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Aki szereti a darált hússal készült zöldséges rakott ételeket annak szívből ajánlom. Nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű és finom.

Hozzávalók:

Fél kg zöldbab

1 bögre rizs

1/4 kg darált hús (pulykacomb, vagy sertés...)

1 közepes fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

só, pirospaprika őrölt, bors

3 pohár tejföl

1 dl olaj

5 dkg vaj

Elkészítés:

A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk, majd sós vízben a fokhagymák társaságában puhára főzzük, a fokhagymákat elég csak feldarabolni, nem kell préselni. Ha elkészült leöntjük róla a vizet.  A riszt kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, üvegesre sütjük, majd belekeverjük a darált húst, amit sózunk, borsozunk, paprikázunk, majd fedő alatt 5 perc alatt megfőzzük, majd fedőt levéve elfőzzük a levét. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beleöntjük a zöldbab felét. Erre a rizst simítjuk rá, majd a darált húst a zsírjával együtt. Erre másfél doboz tejfölt simítunk, megsózzuk. A tetejére a maradék zöldbab, majd arra a maradék másfél pohár tejföl megy. Előmelegített, 200C-os sütőbe toljuk és kb.  háromnegyed órát sütjük, míg szépen el nem kezd barnulni a teteje.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>