Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rozmaringos hátszín velesült zöldségekkel

2009.04.11

Kép Kép

 

 

 

 

 

 

 

Előkészületek:

A kb. másfél kilós hátszínt be kell pácolni legalább egy nappal a készítés előtt. A pác az alábbiakból tevődik össze:

1 fej vöröshagyma karikákra vágva

2 szál rozmaring levelei felaprítva

2 evőkanál mustár

só és bors

3-4 gerezd fokhagyma péppé zúzva

olivaolaj bőven

Ezeket a dolgokat össze kell keverni és jól bekenni vele a hátszínt, majd egy napig hűtben hagyni dolgozni a pácot.

Én római tálban (mázas cserépedény) szoktam készíteni, és ehhez a cserépedényt félórával sütés előtt be kell áztatni hideg vízbe. De sütőzacskóban is lehet sütni, akkor is nagyon finom puha és omlós lesz, ebben az esetben extra méretű sütőzacskót kell választani.

Hozzávalók:

másfél kg bepácolt hátszín (egyszer borjúból is csináltam, úgy is finom, de a hátszín azért klasszisokkal jobb volt)

4 nagyobb burgonya

3 sárgarépa

1 padlizsán

A hátszínt a római tálba vagy a zacskóba helyezem és mellérakom egészben a négy megpucolt burgonyát, a három megpucolt és negyedelt sárgarépát, valamint a jól megmosott vastag karikára vágott padlizsánt, majd az egészet megsütöm.

Ha cserépedényben készül, akkor azt a hideg sütőbe tolom be, és 180fokra kapcsolom, aztán kb. 2-3 órán át sütöm. Ha sütőzacsiban sül akkor lehet előre melegíteni a sütőt, ugyannennyi fokra, és kb. 2 órán át sül.

A husi nagyon finom másnap hidegen is vékonyra szeletelve.

(saját recept)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>