Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajttal-sonkával töltött pulykatekercs

2009.04.11

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

1 nagyobb darab 1 kg-os körüli pulykamell

2 csomag pulyka vagy csirkesonka (szeletelt)

1 csomag szeletelt sajt (Gouda-t szoktam)

só, bors

750 ml tej és 4-5 gerezd fokhagyma

Előkészület:

Kb. 2-3 órával a sütés előtt a pulykahúst bepácoljuk a fokhagymás tejbe. A fokhagymát péppé zúzzuk, elkeverjük a tejben, és beledobjuk a husit, hagyjuk állni.

Elkészítés:

A pulykahúst közében bevágjuk, mintha félbe akarnánk vágni, de ne vágjuk félbe, a kés álljon meg félúton. Aztán még keresztbe ejtsünk vágásokat rajta, merőlegesen az első vágásra. Azután essünk neki a klopfolóval, és jó nagyra lapítsuk ki a pulykahusit, legalább három nagy férfitenyérnyi lesz. Sózzuk és borsozzuk meg, aztán helyezzük el rajta szépen sorban a sonkaszeleteket, össze is érhetnek, egymáson lehetnek, a két csomagot használjuk el bátran. Aztán erre a sajtszeleteket is helyezzük el. Majd az egészet csavarjuk össze szorosan tekercsbe. Ezt pedig alufóliába tekerjük be jó szorosan. Így mehet a tepsibe, majd az előmelegített ( 180C) sütőbe toljuk, és kb. 1 óra alatt megsütjük. Akkor levesszük róla a fóliát, és felcsavarjuk a sütőt 200C-ra, majd még így sütjük egy 10 percet, hogy kapjon egy kis színt. Szeleteljük és tálaljuk.

Isteni finom barackbefőttel, és krumplipürével.

(Saját recept)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>