Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Padlizsános lecsó

2009.06.02

Az egyik kedvenc ételem, mikor a kislányom volt a pocakomban akkor szörnyen kívánós voltam, de csak erre az egy ételre, így szinte mindennap ilyet főztem. :) Isteni, mindenkinek ajánlom, mert gyorsan kész van és laktatós. Friss kenyérrel és egy kevés tejföllel a tetején... hmmm

Hozzávalók:

3 db tv paprika

4 közepes paradicsom

1 nagyobb padlizsán

2 kisebb zsenge cukkini

7-8 gerezd fokhagyma

2 nagy fej vöröshagyma, vagy hagymaszezonban főzőhagyma jobb

Elkészítés:

A paradicsomokat 1 percre forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héjukat és kockára vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, kimagozzuk, és karikákra vágjuk, olyan fél cm vastagságúra. A padlizsánt jól megmossuk, meghámozzuk, aztán kisebb kockákra vágjuk. A cukkiniket jól megmossuk, és azokat is kisebb kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk és olajon üvegesre sütjük, majd rádobjuk az összes összevágott zöldséget, megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Közben megpucoljuk a fokhagymákat, és azokat is kis szeletekre vágjuk, majd rádobjuk a zöldségekre. Ezután hagyjuk az egészet összesülni, majd mikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek levesszük kicsit a fedőt róla, és hagyjuk zsírjára sülni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>