Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pradicsomos káposzta

2009.10.13

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Ez volt az a kaja, amit soha nem ettem meg azelőtt... Mármint azelőtt otthon, vagy a napköziben vagy a nagymámnál. Mindig elriasztottak a benne ficegő füstölt hús vagy oldalas vagy valami más húsféle. A napköziben meg egyszerűen csak az, ahogy kinézett, gusztustalan volt. Aztán mikor férjhez mentem, közölte a férjem, hogy ő imádja. Na jó, hogy kedvére tegyek néha rendeltem neki egy-egy adagot a G betűs ételszállító cégtől. vagy hoztam a közeli kifőzdéből. De aztán egy napon megpillantottam egy receptet a TV paprika újságban, és annyira jól hangzott, hogy megcsináltam. Azóta megeszem a paradicsomos káposztát, de csak ha én csinálom, mert ez egy jó recept, és azóta nálam ez a kaja új értelmezést nyert :) Persze kicsit ezen is alakítottam, mint mindenen. :)

Hozzávalók:

1 fej káposzta

6 dl paradicsomlé

1 evőkanál sürített paradicsom

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 duci gerezd fokhagyma

Fél dl olaj

2 evőkanál cukor

só, őrölt bors

egy evőkanál őrölt kömény

Elkészítés:

A káposztát megmosom és laskára vágom. A hagymát felaprítom apró kockára. Egy lábosban az olajon egy evőkanál cukrot megkaramellizálok, majd rádobom a hagymát, és üvegesre pirítom. Ezután hozzákeverem a sürített paradicsomot, és belekeverem a felvágott káposztát, majd a köményt és az összezúzott fokhagymát. Felöntöm az egészet a paradicsomlével, sózom-borsom, beledobom a másik evőkanál cukrot és hagyom puhára főni fedő alatt benne a káposztát. Mikor a káposzta teljesen megpuhult egy evőkanál hideg vízben elkevert étkezési keményítőt keverek bele, egyet rottyantok rajta és lezárom.

(Ha valaki szereti édesebben, az még nyugodtan tehet bele cukrot, a só és a bors is ízlés szerinti)

Feltétnek jó hozzá a virsli, fasírt. De ha már hústalan ételeknél vagyunk, a tükörtojás is megteszi. :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>