Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos rakott padlizsán

2009.05.14

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

Néha jó egy húsmentes napot tartani, de közben mégis valami tartalmasat enni, ami nem tészta... Ezért ilyenkor igyekszem nagyon kreatív lenni, egy ilyen pillanatomban találtam ki ezt a kaját. Nagyon laktatós, és az íze egy finom rizottóra emlékeztet leginkább.

Hozzávalók:

2 nagyobb padlizsán

egy bögre rizs

3 pohár tejföl

30 dkg sajt (én pizzamozzarellával csinálom, de trappista, gouda vagy bármi hasonló sajt megfelel a célra)

4 gerezd fokhagyma

só, őrölt bors

olaj, liszt

másfél bögre húslé (lehet egy leveskockából is csinálni)

Elkészítés:

A padlizsánt karikákra vágom, besózom, és fél órát hagyom állni. Közben megmosom a bögre rizst, majd megpirítom olajon, aztán felengedem a húslével és puhára főzöm. A padlizsán karikákat leitatom egy törlőkendővel, madj egyenként lisztbe forgatom és három evőkanál olajban mindkét oldalát hirtelen kisütöm. Egy jénai alját kirakom padlizsánnal (az adag felével). Erre rakom a főtt rizst. Majd a tejfölöket elkeverem sóval, borssal, péppé zúzott fokhagymával és ennek a keveréknek a felét kenem a rizsre, azután beszórom reszelt sajttal. Ezután még egy sor padlizsán karika, majd a tetejét megint beszórom sajttal, és rákenem a maradék tejfölös keveréket. Előmelegített 200C-os sütőben sütöm kb. 40 percig, míg a teteje szép barnás (de nem égett) színt nem kap.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

khmmm@gmail.com

(ingeniumrusticus, 2012.06.17 20:26)

Kevés ennél időigényesebb, cserébe ehetetlen szart ettem már életemben.

szegediszilvia@freemail.hu

(szegediszilvia@freemail.hu, 2012.04.17 09:54)

válasz

(Lilu, 2009.11.12 13:07)

Szia, szerintem nincs agyon égve, max sötét a fotó, nem szoktam semmit agyon égetni :) De köszi a visszajelzést, majd ha megint csinálok ilyet, akkor megpróbálom más szögből, vagy világosabb helyiségben fotózni.

Budapest

(KATA, 2009.11.10 14:36)

Szia, a recept nagyon szuper, de a fotó alapján eszembe nem jutna megsütni...nem túl ínyenc így agyon égve...ez csak egy tipp, szerintem cseréld le a fotót, amúgy nincs vele baj, isteni ötlet :)

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>