Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túróval töltött cukkini

2009.06.16

Kép 

 

 

 

 

 

 

 

A húsmentes napokra... Laktatós!

Elkészítés (2 főre):

3 kisebb cukkini

1/4 kg tehéntúró (de lehet felesben juhtúróval)

1 tojás

1 marék kapor

2 gerezd fokhagyma

2 dkg vaj

10 dkg trappista, vagy gouda sajt

só, bors

1 dl olaj

Elkészítés:

A cukkinik szárát és végét levágjuk, félbevágjuk hosszában - természetesen előtte jól megmossuk. Egy kanállal kikaparjuk a belsejét. Forró, lobogó sós vízben megfőzzük a cukkiniket, csak hogy épp kicsit üvegesek legyenek, aztán kiszedjük és lecsepegtetjük. A túróba beletesszük a cukkini belsejét, a kaprot, a vajat, egy tojást és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Az egészet összekeverjük és hogy krémesebb legyen botmixer-rel átmegyünk rajta. Majd belereszeljük a sajtot.  A cukkinik belsejét megtöltjük ezzel a krémmel, és előmelegített 200C-os sütőben sütjük kb fél órát, de ha már barnul a teteje ki lehet venni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>