Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldséges golyók (fasírt zöldségekből)

2009.04.14

Ezt az ételt a Nagy Pénteki böjt idejére fejlesztettem ki. De vegáknak is bátran ajánlom! A vendégeknek bejött. A tesztelési időszakban is elfogyott az összes férjem jóvoltából, de a vendégek is azonnal a végére jártak.

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

2 sárgarépa

fél gumó zeller

1 karalábé

2 nagyobb fej krumpli

2 cukkini

2 tojás

2dl olaj a sütéshez

1 bögre liszt

kb. egy bögre zsemlemorzsa

só, bors, petrezselyem zöldje összevágva

4-5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A zellert, sárgarépát, karalábét és krumplit megpucoljuk, összevágjuk kis darabokra és megfőzzük sós vízben. Aztán az egészet leszűrjük és krumplinyomóval durvára törjük. A két cukkinit a reszelő nagyobb lyukú részén belereszeljük. Hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát. Beleütjük a két tojást, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a petrezselymet és az egészet összegyúrjuk. Aztán annyi zsemlemorzsát szórunk bele, amennyit felvesz ahhoz hogy fasírtmassza állagú legyen. Kis golyókat formázunk belőle, lisztbe forgatjuk és előre forróra hevített olajban megsütjük szép pirosra először az egyik majd a másik oldalát. Annyi legyen az olaj, hgoy félig ellepje a golyókat.

(saját recept)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>