Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ha szükséged van bármilyen receptre...

2009.04.14

Rengeteg receptem van, hátha tudok segíteni!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

veszelkai@t-email.hu

(Vecsernyés Teréz, 2011.09.28 10:18)

Szép napot Lilu!
Kaptam és van is a kertünkben rengeteg karfiol,nagyon finom a húsis és a hús nélküli karfiol recepted,tudnál nekem még valami finomat ajánlani?Köszönöm Terike

Re: veszelkai@t-email.hu

(Lilu, 2011.09.29 23:03)

Kedves Terike!

Próbáltad már a rakott karfiolt? Karfiolt megfőzni sós vízben vagy megpárolni, egy bögre rizst megfőzni másfélszeres mennyiségű vízben puhára, darált pulyahusit hagymás olajon megpirítani, sózni, kis piropaprikát belekeverni. Egy jénaiba lerakni a karfiol felét, majd rá a rizst, arra a husit, a erre egy pohár tejfölt. A tetejére rárakni a maradék karfiolt, és végül még egy pohár tejföllel beborítani, amit egy tojással ki kell keverni, sózni kell ,esetleg egy kanál liszttel lehet sűríteni.
Hirtelen ez jutott eszembe, meg a rántott karfiol, de az gondolom már neked is eszedbe jutott. Esetleg karfiol leves. Vajban párolt karfiol mint köret a grillezett husik mellé.

nincs téma

(Klaudia, 2010.11.17 19:24)

Szia!
Nagyon jó az oldalad,csak így tovább!
Lenne 1 kérésem!Tudnál írni nekem Albán nemzetiségű ételeket?
Elnézésedet kérem zavarásomért!
Válaszodat várom!Előre is köszönöm!
Szia:)

Garynek!

(Lilu, 2009.10.31 20:06)

Örülök, hogy jól sikerült a leves! Ügyes vagy!!! Remélem a töltött csirkével is ilyen sikered lesz.
Levesbetétre milyenre gondolsz? Májgombóc, grízgombóc, ilyesmi??? Rakok fel párat a levesekhez.

Töltött csirke

(Lilu, 2009.10.31 20:02)

Gabriella, Gary! Fent van a recept a húsos ételeknél!

It's wicked man!

(Szabo Gergely, 2009.10.30 21:45)

Mondta a tarsasag ausztral vendege a tarkonyos raguleves utan, amit szakacskarrierem egy emlekezetes pontjank tartok azota. A nemzetkozi egybegyult minden egyes tagja elismeroleg nyilatkozott a levesrol; az angol, ausztral, cseh, irani, lengyel, portugal, magyar vegre egyetertett egy valamiben,- es itt ujfent ideznem kell Simont Brisbane-bol:
-It's amazing Gary, this tastes... it's wicked man!!!

Ezuton is szeretnem megkoszonni a receptet, nelkuled nem sikerulhetett volna igy. Pusz.
U.I.: Gabriellahoz csatlakoznek, a toltott csirket, ha lehetne kerni, illetve a toltelek, mint olyan, amit levesbe tennek, ha lenne valami tuti recept a tarsolyban, megkoszonnenk.

Toltott csirke??

(Gabriella, 2009.10.27 18:20)

vkitol hallottam h nagyon finom, de meg en nem ettem soha. Netan te tudsz ebben segiteni?

Dédnagymamának

(Lilu, 2009.10.26 12:59)

Kedves Dédnagymama! Köszönöm szépen a kedves szavakat. :) Az oldalat eredetileg a barátaimnak csináltam, először konkrétan egy barátnőmnek szerettem volna vele örömet szerezni. De mára kinőtte magát, és sok "idegen" is látogatja. Örülök, ha segíthetek.
Lilu (nem a műsorvezető :))

Maglód városa

(dédnagymama, 2009.10.26 10:55)

Kedves LIlu! Ha Ön az (műsorvezető)akire gondolok.Igen dicséretes,hogy segít és ilyen jól értelmezhetően a még főzni nem tudoknak. Köszönetet mondok szok nevében is akik használják a receptjeit.Sok sok jó egészséget kivnok Önnek és a családjának.Bárki is legyen kedves LILU!

tejérzékeny barátnőnek

(Lilu, 2009.10.13 14:19)

Szia Bojana!
Az én kislányom is tejérzékeny, én a tehéntejet rizs és zabtejjel váltom ki neki, illetve szójatejjel, ezeket bioboltban, DM-ben, hiperekben lehet kapni mindig. Minden kaját csinálok neki, amit magunknak, csak pl tejbegrízt is, csak zabtejből, palacsintát rizstejből, pudingot szójatejből főzök...stb. A tejjel készült főzelékeket szójatejjel csinálom.
De pl tejmentes és húsmentes kaja: székelykáposzta (szójakockákkal hús helyett), paradicsomos káposzta (most raktam fel egy receptet), zöldséges rizottók (ha érdekel rakok fel ilyen recepteket).
Remélem tudtam segíteni!
Lilu

Kérlek segítsetek!

(Bojana, 2009.10.11 22:45)

Van egy idős, nagyon kedves aranyos Barátnőm. Egészségügyi gondjai vannak. Tejérzékeny, de mostanában a húst sem eheti. A rántott zöldségeket párolt rizzsel, hagymás krumplival már elkészítette magának. De nagyon kevés a választék. Ha valakinek van valami ötlete, írja le. MEGKÖSZÖNÖM! - Bojana *

Nórinak, Gergőnek

(Lilu, 2009.06.17 08:54)

Nóri, Gergő! Felraktam a kért recepteket, főzelék és leves menüpont :)

Gergő: Szerintem ez relatív, hogy kinek mi a kiadós. Én pl husikból, zöldségekből öt tányérral is meg tudok enni, míg tésztából egy fél tányér is elég, a párom pont fordítva van :) Ha valamelyik kajával kapcsolatban bizonytalan vagy, akkor kérdezz bátran, általánosságban nem tudok nyilatkozni.
ja, és írtam anyaghányadot a leveshez :))

Keziccsokolom...

(Szabo Gergely, 2009.06.17 03:56)

A kivanagmusorba szeretnek jelentkezni, a Ragulevest szeretnem kerni, magamnak, meg mindenkinek, aki szereti. Tarkonyos-gombas-tejfolos valtozatban, ha lehet.
Pusz

Ja! Ha kiados egy etel, akkor mar kis mennyisegtol is jollaksz. Vagy legalabbis nem birsz tobbet enni.

Őstehetség???:)))

(Nóri, 2009.06.16 22:05)

Sárgaborsófőzelék??????? Puszi!!!

Köszi! :)

(Lilu, 2009.06.01 18:50)

Drága vagy Nóri! Igyekszem érthetően leírni, mert pont azért csináltam az oldalt, mert sok olyan ismerősöm van, aki mindig kért recepteket, de nem tudtak a szakácskönyv után menni, ugyanis a szakácskönyvek nagyrésze olyanoknak készül, akik már tudnak főzni, és tudják mi a rántás, a habarás stb. És ha valaki ezeket alapból még nem tudja akkor azt el kell magyarázni. Örülök, ha segíthetek, bár szerintem alapból őstehetség vagy, csak a kezdő lökést kellett megkapnod :))) Puszi

a szomszédból:)

(Nóri, 2009.06.01 15:51)

Kedves Konyhatündér Lilu! Köszönöm, hogy a segítségeddel talán megtanulok végre főzni, nagyon hálás vagyok érte! Külön köszi, hogy olyan dolgokat is felteszel, megmagyarázol, érthetően megfogalmazol, amiket más szakácskönyv meg sem említ, mert azt gondolják, hogy mindenkit megtanított az anyukája főzni. Gratulálok és várom a további recepteket, most még főleg az egyszerű, hétköznapi, "alap" kajákat! Puszi

leveles tészta + almás süti

(Lilu, 2009.05.27 21:39)

Prücs, a kekszes almást azt elég előző nap megcsinálni, de az is jó, ha reggel megcsinálod, akkor már délutánra ehető (csináltam már így is). Ha forrón rakod rá az almás krémet, meg a csokimázt, akkor ezek hamar elgyengítik a kekszet.
A leveles tésztából én már csináltam sajtos rudakat, csak simán kiolvasztottam, kinyújtottam, majd bekentem tojással, rászórtam reszelt sajtot, csíkokra vágtam, és sütőpapíron kisütöttem, kb 10 perc alatt megsül 220 C-on. Akkor pl csináltam már belőle ilyen fornetti szerű valamit, kinyújtottam, kockákra vágtam, raktam bele egy kanál lekvárt, nutellát, túrós tölteléket, stb és összecsomagoltam kis batyunak, majd ezt is kisütöttem. Illetve csináltam sósan is, bolognai raguval, zöldséggel, ekkor a tetejét megkentem kis tojással, úgy sütöttem meg. De nézek még Neked receptet, és akkor rakok fel az odalra, édességekhez, sósságokhoz. :)

leveles tészta

(Prücs, 2009.05.27 18:36)

Vettem karácsony táján egy csomag fagyasztott leveles tésztát, csak eltűnt a recept, amihez... Van ötleted a hasznosítására?
És a kekszes almásnak mennyit kell állni, hogy jól megpuhuljon a keksz? Elég előző nap megcsinálni?
Köszi. :)

Nem, itt válaszolok :))

(Lilu, 2009.05.25 22:36)

Világ válság van, nincs pénzem bélyegre. :) Ide a kérésekhez üzenhetsz nyugodtan, bármit. Végül is az is egy kérés, hogy írjak anyaghányadot. DE NEM ÍROK!!!
Hallani sem akarok anyaghányadokról. Általában a kaják 2 és fél főre készülnek, mármint arra van kalibrálva a recept (egy apuka, egy anyuka és egy rosszul evő hároméves) Ha valamiből több lesz, akkor oda írom, hogy party adag, vagy egyéb megjegyzés. Aztán ebből kiindulva lehet felezni, negyedelni, stb a hozzávalókat.
na jó, majd átnézem egy szép napon a recepteket, és odaírom, hogy kb hány adag.
Azt hogy érted, hogy nem látszik, hogy mennyire kiadós a kaja???

hmmm, postai uton akarsz valaszolni?

(Szabo Gergely, 2009.05.25 22:18)

Nagyon jo az oldal, de nincs olyan link, hogy "kapcsolat", vagy hogy "uzenek Lilunak". Kulonben oda irtam volna, hogy irjal mar anyaghanyadot is, mer elszall a selejtem; vilagvalsag van, nem lehet csak ugy pazarolni... neha nem latszik a kepen, hogy mennyire kiados a kaja. Puszi

 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Január / 2018 >>