Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Burgonya krokett

2009.06.02

El nem tudom mondani, hogy mekkora különbség van a mirelit és a házi változat között. :) És egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

Hozzávalók:

1kg burgonya

2  tojás

1 dl tej

liszt (amennyit felvesz a krumpli - kb két bögre)

2 bögre zsemlemorzsa

1 liter olaj a sütéshez

Elkészítés:

A krumplit héjában főzzük, majd pucoljuk, krumplinyomóval összetörjük. 1 tojást ütünk hozzá, sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát jól összegyúrjuk, majd kicsi cipókat formálunk, amiket kígyónak sodrunk, és késsel kis nudlikat vágunk belőle. A másik tojást felverjük, kis tejjel higítjuk, ebbe forgatjuk a nudlikat, majd a zsemlemorzsába, végül forró olajban kisütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>