Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rizs

2009.06.02

A jó rizs készítésének titka: 1 adag rizshez másfélszeres mennyiségű vizet kell önteni. Akkor biztos sikerül.

1. Kimérünk egy bögre rizst.

2. Megmossuk egy szitában. Jól lecsepegtetjük.

3. Egy kis fazékban kb fél dl olajat melegítünk.

4. Rádobjuk a rizst, és egy kicsit kevergetjük, míg meg nem fehérednek a szemek.

5. Felöntjük másfél bögre (ugyanaz a bögre) vízzel. Rádobunk kis sót.

6. Hagyjuk forrni egyet, aztán levesszük takarékra, és fedő alatt hagyjuk párolódni.Nem kell a fedőt emelgetni, hagyni kell békében egy 5-10 percig. És meg is puhul. A víz elfő róla, a rizs puha lesz. Keverjünk rajta egyet, ha kész.

Tipp: Egy csokor petrezselymet vágjunk apróra, és mikor már majdnem megpárolódott a rizs emeljük fel a fedőt és keverjük el benne. Majd hagyjuk tovább fedő alatt párolódni. Nagyon finom íze lesz tőle.

Rizi-bizi:

Ugyanúgy csinálom, mint a rizst a fentiek szerint, de mikor felengedem vízzel akkor még beleöntök egy bögre borsót is (mirelit vagy friss idény szerint).

Kukoricás rizs:

Fentiek szerint megcsinálom a rizst. Egy doboz kukoricát lecsepegtetek (konzerv) majd egy edényben vajat olvasztok fel, ebbe belekeverem a kukoricát, kicsit hagyom főni, hogy a levét elfője, aztán hozzákeverem a rizshez.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Képgaléria



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>